STĂRI ALEATORII: Demonii te devorează când simt că disperi

Cred că cel mai bun exemplu bazat pe expresia din titlu este explicația aceea repetată în mod constant când suntem mici: “vezi că îți simte frica, este animal”.
Dacă mă mănâncă ceva tare de toată energia, acel lucru ar fi frica. Lipsa răbdării, câteodată, mă face să am anxietăți care se hrănesc din propriile baze nefondate.
Propoziția “demonii te devorează când simt că disperi” îmi pare, în mod imaginativ, exact ca un om care își roade unghiile de stres, și cu cât se îngrijorează mai mult, cu atât trece de unghii și își mănâncă mâinile până la umăr. Abia apoi se observă în ce stare a ajuns și dacă nici așa nu își schimbă mentalul pe pozitiv, va începe să facă cu picioarele ce a făcut cu mâinile. Finalul este clar, nu?
Înainte, stăteam ceva mai slăbuț cu încrederea de sine. Nefiind sigur pe mine, demonișorii își făceau apariția automat, pentru că le plac victimele slabe. Când nu aveam o stimă de sine ridicată, orice lucru mă îngrijora și făceam armăsar din țânțar.
Cred că totul se leagă de gradul de iubire pe care îl ai activat, pentru că de când mă iubesc mai mult și am o părere bună despre mine, este foaaarte greu să își mai facă apariția demonișorii ăștia micuți. De orice eșec mă împiedic, știu una și bună: “așa a trebuit să se întâmple, ca să învăț ceva de aici și să fiu mai puternic pe viitor”. Cred că mintea mea, încetul cu încetul, reușește să se oprească din a da curs fricii.
Când s-a terminat o legătură cu o fată cu care mă înțelegeam emoțional foarte bine, mă devorau pentru că îmi puneam limită, credeam că așa ceva n-o să-mi mai apară în drum. Dar am învățat să iert și-apoi am dat de o fată și mai tare. Povestea s-a repetat, dar, cel puțin acum, am încredere în ce vine.
Când am întâlnit un băiat cu care mă înțelegeam prietenește foarte bine, la fel, același CD stricat. Apoi, mi-au apărut oameni și mai valoroși în drum.
La locuri de muncă, la fel ca în exemplele de mai sus.
Ca o concluzie, consider că trebuie să ai o mentalitate pozitivă asupra ta, trecutului, prezentului și viitorului tău pentru ca demonii să rămână flămânzi și să plece de la tine din casă la un moment dat.

Frânturi gânduri pozitive: ”Acum sunt bine, aici mi-este bine, iar demonii urăsc să îmi știe mintea focusată în aici-acum. Am încredere în cum decurg lucrurile de la sine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *