RockVești #6 – Tribulation, Soen și interviu cu Alexu and the Voices Inside

Am stat la o discuție cu Alexu despre proiectul său, urmează să organizăm un interviu cu întreaga trupă, dar atât de tare mă bucur să vi-l prezint:

Trupa a organizat și un concert împreună cu partenerii noștri de la Unveiled într-o uzină inedită, pentru care puteți achiziționa bilete aici.

Mi-au plăcut în mod deosebit ultimele sesiuni live, vă prezentăm și cum sună:

În cazul în care nu ai văzut primul interviu pe care l-am organizat tot cu partenerii noștri de la Fine Sounds, amintesc de el și vă anunț totodată că Watzzy a lansat albumul Pamela pe CD și acum pe lângă că sună genial s-a adăugat și că arată genial:

Îl puteți achiziționa fix de la el, printr-un mesaj aici. Mulțumiri oricui susține muzica locală și bunăăăăă!

În altă ordine de idei, ne-am afiliat cu Sirow pentru a diversifica RockVeștiul și a include mai multe lansări internaționale, căci eu m-am concentrat până acum doar pe scena din România și am omis multe nestemate. Rubrica lui Sirow va fi de acum prezentă în fiecare articol și îi mulțumim că a sărit la noi în barcă pentru ajutorarea metălhezilor de pretutindeni în materie de recomandări muzicale.

Primul album vine de la PLAGUEBORNE, trupă din Germania (2016), un death metal cu o mulțime de riff-uri, tobe rapide și epuizante (pedală dublă și bătăi explozive din abundență), dar cu un indiciu de melodicitate. Sunet similar cu “At The Gates”:

Piesa preferată de pe album este ”Where the dead whisper my name”.

Un al doilea album lansat anul acesta ar fi ”Where the Gloom Becomes Sound” de la Tribulation:

Trupa reprezintă Suedia (2004), genul obișnuia să fie Death Metal, iar acum a migrat spre Gothic Metal.

Deși Encyclopedia Metallum spune că sunt metal gotic, totuși simt unele influențe de black metal prin voce și tobe. Este o lansare foarte easy-going, având în vedere că tobele și ritmul lor nu sunt atât de complexe. O audiție obligatorie pentru fiecare metalhead, consider că este foarte captivant ca sunet.

Piesa preferată de pe album:

Soen a lansat albumul ”Imperial”:

Tot din Suedia, dar progressive metal de data aceasta, consider că Soen este tipul de trupă care evoluează cu fiecare piesă. Albumul ”Imperial” este o lansare de vârf în cariera lor. Producție clară în mod absolut, voce și tobe excelente. Sunt niște adevărați pionieri ai genului progresiv.

Piesa preferată de pe album:

Următorul album, Abiotic – Ikigai:

Abiotic e o trupă intensă din Florida (2010), genul ei fiind technical metal. Această lansare are o temă japoneză pe parcursul fiecărei piese, cu anumite instrumente japoneze incluse pe alocuri. Tobele sună ca și cum au fost generate de o mașinărie aproape inumană. Partea vocală are o severitate aparte, iar partea de riff-uri sună atât cât 2021 poate oferi. Piesa preferată de pe album este Ikigai.

Ultimul album reprezentat este de la Thron, numit Pilgrim:

Metal negru direct din Pădurea Neagră din Germania. Calitatea producției este uimitoare. „The Reverence” prezintă versuri românești, ceea ce a făcut ca piesa aceasta să devină instantaneu favorita mea din 2021. O lansare excelentă.

Înapoi de la Sirow la Saru, cu japonezismele mele, căci o trupă tare importantă pentru mine și fruntașă în Japonia a lansat album nou. Este vorba despre the Gazette, cu MASS, iar pe lângă Blinding Hope care îmi place la riff-uri în mod deosebit, în piesa nr. 6 se vede evoluția clară, căci au introdus niște elemente electronice superbe și am ascultat-o continuu de la lansare încoace:

Înapoi în arealul nostru, căci băieții noștri preferați au lansat o piesă nouă, pe care am râvnit-o mult timp și am așteptat premiera cu mare entuziasm, retrăiește audiția mea și zi de nu e o producție minunată:

A venit după și behind the scenes:

Ce mai iubim noi în Brașov e trupa asta genială, pe care am avut-o toate edițiile astea de RockVești în gând și le verificam lansările cu acribie. Întotdeauna sună senzație vocea Anei și mă frapează tare riff-urile lui Carol:

Am primit piesa asta de la trupă și m-a prins încă de la început, iubesc riff-urile:

Lirică superbă și de data aceasta la om la lună:

Îmi place mult atmosfera indusă de Eyedrops:

Dordeduh a lansat piesa asta mistică, menită prin lirică și videoclip să reprezinte un proces profund de transformare:

Reminiscența lunii este reprezentată de o piesă pe care mi-a arătat-o Sirow într-o seară a reminiscențelor rockului autohton:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *