RockVești #4 – Rareș Savu, Rapax și interviu Watzzy

Interviul de luna aceasta este realizat în colaborare cu Fine Sounds, comunitatea de artiști locali și este cu Watzzy:

Ca noutăți în ceea ce privește albumele, White Walls a lansat frumusețea asta:

Brașoveanul multi-instrumentist Rareș Savu a lansat de asemenea un album post-rock și alternativ, poate fi ascultat integral aici.

Trupa Altered Dead a dezvăluit o piesă de pe viitorul album, care va fi lansat pe 25 ianuarie 2021:

Descrierea trupei de luna aceasta aparține celor de la Alice in Chains și este redactat tot de colectivul trupei Fallen Angel:

Image result for alice in chains logo sun | Alice in chains, Metal band  logos, Layne staley

Alice in Chains este o bine-cunoscută trupă de grunge din Seattle, formată în anul 1987 de către chitaristul-vocalist Jerry Cantrell și toboșarul Sean Kinney, mai apoi trupa completându-se cu Mike Starr la bass și Layne Staley ca vocalist.
În această formulă au lansat legendarele albume ”Facelift” (1990) și ”Dirt”(1992), care i-au propulsat în lumea Rock-ului și despre care nu cred că se mai poate spune mare lucru (așadar, dacă nu le-ați ascultat deja, fuga!)


La finalul turneului de promovare al albumului Dirt, Mike Starr părăsește trupa, fiind înlocuit de Mike Inez, care este și în prezent membru al trupei.
Debutul lui Mike în trupă a fost pe EP-ul ”Jar of Flies”, care a fost primul EP din istorie care să debuteze pe locul 1 în Billboard 200, asta confirmând parcursul bun al formației.
Urmează încă două clasice, ”Alice in Chains” (1995) și ”MTV Unplugged” (1996), al doilea făcând parte din cunoscuta serie marca MTV. Totuși, acest concert acustic a fost greu de realizat, fiind primul concert susținut după doi ani și jumătate de pauză și în același timp ultima apariție importantă înaintea decesului lui Layne Staley.
De la agravarea problemelor vocalistului (1996) și până la revenirea trupei au fost nevoie de 9 ani de pauză.
În 2005 a avut loc un soi de reunire, alături de mai multe nume sonore ce au ajutat trupa cu rolul de vocaliști.
În fine, anul 2006 a venit cu adăugarea lui William DuVall pe postul lăsat liber după decesul lui Layne. Alături de DuVall, AIC a lansat 3 albume, ”Black Gives Way to Blue” (2009), ”The Devil Put Dinosaurs Here” (2013) și ”Rainier Fog” (2018).
Așadar, aceasta ar fi o scurtă (dar destul de zbuciumată) istorie a legendarei trupe Alice in Chains.

Începem cu prima veste de luna aceasta, și anume că există o aplicație prin care te poți programa să donezi sânge, numită Donorium, despre care ne cântă Jack of all Trades:

The Kryptonite Sparks a revenit după ceva vreme:

Om la lună a lansat videoclipul la piesa asta:

Totodată, au urcat pe youtube și trei versiuni ale aceleiași piese cu reinterpretări ale altor artiști, o frumoasă inovare. Preferata noastră vine de la Silent Strike, magic precum întotdeauna:

O trupă din Bacău a avut parte de prima lor lansare și primul lor videoclip:

A fost lansată piesa de debut a trupei formate din fiul regretatului vocalist Scott Weiland de la Stone Temple Pilots, băiatul lui Slash de la Guns N’ Roses, precum şi fiul lui Robert Trujillo de la Metallica:

Ceva de la o trupă bucureșteană:

https://youtu.be/Gg_739xmdWg

O trupă din Grecia de black metal a lansat videoclipul ăsta inspirațional:

Nuvijan se pregătește să lanseze un nou videoclip:

Reminiscența lunii este o piesă magistrală și nemuritoare de la Meshuggah:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *