RockVești #3 – W3 4R3 num83R5, Nuvijan, Black water și interviu Fallen Angel

Interviul de luna aceasta vine de la Fallen Angel, nu mai pot după ei:

Am gândit să diversificăm puțin RockVeștiul ăsta, și pentru că nu mă satur de ei și de nimic ce ține de ei, după interviu i-am întrebat dacă ar fi dispuși să și prezinte locul unde se înregistrează, repetă:

Pentru că nu m-am putut sătura nici cu atât, și aveam corona când au avut concertul de lansare al albumului ”The Unspoken Stories of a Starry Night Part 1”, i-am filmat și la concertul de la TAM TAM Festival, și să mai spuneți după piesa asta care pe mine mă face să plâng dacă nu sunt ei niște nestemate superbe:

Ion, toboșarul din Fallen Angel, s-a ocupat de descrierea de trupă din ediția aceasta și totodată mi-a dat ceva nou de ascultat:

In Flames – Wikipedia

Se relatează că: In Flames, adică Anders Fridén (vocal) , Björn Gelotte (chitară), Peter Iwers (baterie, percuție), Daniel Svensson (tobe) , Niclas Engelin (chitară ritmică). O trupă suedeză care a luat formă în 1990 sub numele de Ceremonial Oath. După ce principalul membru al trupei, Strömblad, a ieșit din trupă, Ceremonial Oath a devenit IN FLAMES. În anul 1995 și-au făcut prezența Anders și Björn. Anders a început normal ca și vocalist, dar Björn a început ca și toboșar. Un an mai târziu au lansat albumul “The Jester Race“. Putem să spunem că în acel an In Flames a pus bazele stilului melodic death metal. În 1999, când au lansat albumul “Colony”, Björn a trecut în sfârșit la chitară solo. Putem să spunem că revelația trupei a fost albumul “Clayman”, iar după 20 de ani rămâne cel mai apreciat album al lor. Este albumul care le-a ridicat admirabil numele, drept dovadă în 2003 au fost invitați de cei de la Wacken să împartă scena cu un nume și mai impunător… SLAYER. Sunt de părere că cel mai criticat album al lor este cel cu numarul 12, adică “Battles” (2016). Nu înțeleg de ce, dar mulți fani au fost dezamagiți. După mine, cele mai bune 10 piese sunt: Stay with me, Here until forever, Only for the weak, I am above, Delight and angers , The end, Moonshield, Metaphor, Follow me, Deliver us, Dead eyes. Și ca un mic aspect amuzant, pe la început, membrii trupei nu știau prea bine engleză, așa că Anders scria versurile în suedeză și unul din membrii din Dark Tranquillity le traducea în engleză.

Începem veștile…

și!

S-au adunat câteva mișcări de albume în ultimele două luni (sigur sunt mai multe), deoarece cam așa s-a găsit timp de secțiune (dacă există doritori să preia cârmele RockVeștiului, am fi bucuroși să avem colegi care să ni se alăture).

Așadar!

Trupa Monokrom a lansat albumul de debut:

A lansat album și trupa aceasta norvegiană de black metal și cică neofolk pe care nu știu cum am găsit-o. Marfă diversificare de sunet:

Trecem la un album full de Funeral Doom Metal din Cluj:

Anger Dose o să ne livreze hardcore crust punk metal pe 30:

Există și o sesiune de studio cu Ruky Deejay si Sorin de la Coma care relatează cum se face un album și ăsta e episodul 5, deci urmărește-le pe toate dacă vrei să prinzi top notch info:

O piesă nouă sublimă de la brașovenii nojtri:

De asemenea, au pus la cale interviul ăsta hilar pentru Maximum Rock:

Urmărim Black Water de mult timp, iar tranziția de vocaliști a fost făcută foarte lin, păstrându-se atmosfera generală a pieselor, menită să fie o adicție sonoră, așa că addictează-te:

Apreciem întotdeauna o voce feminină superbă:

Cu orice piesă nouă mă conving cât de delicat și calitativ e proiectul acesta:

Ceva rebeliune de pe plaiuri brașovene, video-ul e super elucubrație artistică:

Ceva mai delicat, fii atent ce voci superbe:


Un proiect ploieștean de care am aflat de curând, e un wow magistral și video-ul și sunetul:


Dragii noștri coloniști au lansat săgeți:

Ne-am amuzat copios și am ascultat ceva-ceva piesa asta de la frații noștri basarabeni:

Alt proiect românesc superb, piesa asta e efectiv o călătorie:

Mesaj bine punctat:

O trupă nouă brașoveană:

Rockăreala mea preferată din ultimul timp:

Știați și că Toma, standuper-ul, face rockăreală?

Și surpraiz! Albumul Deftones va fi lansat mâine! Se numește Ohms, deci piesa asta e fruntașă:

Aceștia au organizat și o strângere de fonduri, destul de inovativă… Este pentru spitalul de copii UC Davis, #CrewNation pentru research și servicii pediatrice, evident și pentru trupă, dar practic ne invită să adoptăm un punct pe coverul CD-ului și să faci parte din albuuuuum:

Lăsăm și aici o reminiscență, nu doar la RapVești, și anume piesa care m-a determinat să ascult metal, trimisă de o colegă mai mare din generală pe Yahoo, pe care am deschis-o frumos în Winamp, când încă era Angela în trupă. Ce vremuri…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *