RapVești #2 – Tezaur din Moldova și interviu Satoshi

RapVești va avea ediții tematice bonus. Ne-am gândit că rapul moldovenesc și cel românesc ar trebui comasate cât de mult se poate, legându-ne limba și valorile. Vom face eforturi în direcția asta și am avut plăcerea să colaborez cu băieții de la Underground MD pentru contextul muzical (urmând mai multe proiecte derulate împreună), în sforțarea de a găsi piese veridice și de impact ce au fost lansate în Moldova de-a lungul timpului.

Înainte de listarea pieselor, vă invităm la audiția interviului pe care l-a filmat Satoshi pentru noi. Tânăr cu spirit inovator, e aici să aducă adiții ravisante rapului. Ne-a confesat că reprezintă lucrurile bune din orice stil și nu este robul unui singur gen. Ne-a vorbit și despre barierele dintre cele două comunități rap. Așteptăm cu încântare proiecte sale viitoare și ne declarăm simpatizanți ai acestui MC plin de potențial liric și flowmatic.

Ascultă primul single al lui Satoshi, Văru Amaru, ale căror taine le-a elaborat și în interviu:

O veste bună a comasării de care vorbeam, OFC (online freestyle campionship), despre care am vorbit aici, caută noi recruți din Republica Moldova și se speră la îndreptarea atenției tineretului către conceperea de rime și producția muzicii, de altfel socotită drept terapie. Înscrierile se pot face pe site-ul oficial OFC.

Inițiem lista cu cel mai îndrăgit proiect din Moldova, Unda Comună, care ar trebui să facă parte din playlistul oricărui consumator de rap:

De când am început căutarea cu acribie, mi-am ales și un artist favorit. Complex și cu flow-uri autentice, SMOG își merită statutul de fruntaș:

RomaN, de altfel, este un rapper vestit ce s-a remarcat încă din antichitate pe tărâmul României, membru și al Undei Comune, de a cărei lansare de album am vorbit și în RapVești 1.

Clasicism fin… ”Tradiții” este o piesă demnă de dependență care m-a făcut să sap după toată discografia lui Frezzu acum foarte mult timp și mi-aș dori să mai văd activitate din partea lui:

@rebecca mi-a trimis piesa aceasta, cu mențiunea că Chess este preferatul ei din scena moldovenească, însă pe piesa aceasta mi-am descoperit pentru prima dată simpatia pentru rapul în limba rusă:

Traian, amintit și de Satoshi în interviu:

Tot din recomandările lui Satoshi:

Ceva sunet bolnav:

Ceva alianță legendară:

Altă alianță:

Ceva ticsit de metafore, care vrea să ajungă fix în ”catacomba sufletului”:

Urăsc comparațiile, însă piesa îmi pare a fi o bucată nelansată de pe albumul 2012:

Vor urma și alte disecări ale tezaurului de rap din Moldova

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *