NeoclasicVești #9: Meredi, Simeon Walker, Olafur și interviu Drexler

Penultima ediție NeoclasicVești din acest an a devenit cea mai aglomerată în noi lansări muzicale, fapt ce ne dezvăluie fragilitatea artiștilor neoclasici în relație cu evenimentele petrecute pe durata acestui an.

Ne bucurăm să observăm faptul că această pandemie a avut și efecte pozitive, aducând laolaltă muzicieni precum Olafur Arnalds și Bonobo, Marta Cascales Alimbau și Mel Seme, dar și între Mezomorf și compozitorul britanic Drexler, al cărui interviu îl lansăm o dată cu a noua ediție NeoclasicVești.

? Marta Cascales Alimbau

Pianista originară din Spania, împreună cu chitaristul Mel Seme, au lansat în data de 20 noiembrie prima lor piesă în colaborare, ” Scape”, compoziție creată special pentru expoziția’ ‘Le temps’ ‘ a sculptoriței Carla Cascales Alimbau.

? Olafur Arnalds

O surpriză plăcută am avut și din partea pianistului Olafur Arnalds la ascultarea colaborării dintre el și muzicianul britanic Bonobo.

Puteți asculta piesa pe toate platformele muzicale, ea făcând parte și din noul album lansat de Olafur, ”Some kind of peace”, album compus în întregime pe durata pandemiei din acest an.

? Meredi

Și pentru pianista Meredi, luna aceasta a fost una încărcată muzical, ea lansând primele doua compoziții de pe noul Ep ce urmează să îl lanseze ” Exit Earth”.

? Simeon Walker

În data de 20 noiembrie și pianistul Simeon Walker și-a lansat cel de-al doilea album ” Winnow”.

? Madeleine Cocolas

O nouă compoziție ne încântă spectrul auditiv și din partea pianistei australiene Madeleine Cocolas.

? Dominique Charpentier

Încheiem articolul cu cea mai recentă compoziție a pianistului francez Dominique Charpentier, ” Le petit bain”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *