NeoclasicVești #4 – Case de discuri pentru artiștii neoclasici, Part I

Muzica neoclasică a devenit, în ultimul deceniu, foarte căutată și apreciată în rândul ascultătorilor de pretutindeni, dar și în sfera muzicii cinematice.

Dacă compui muzică neoclasică și te gândești să îți formezi o carieră din asta, ți-am pregătit o listă cu cele mai cunoscute case de discuri care se axează pe lansarea acestui stil muzical.

? 1631 Recordings


Înființată în anul 2015 de către Matthias Nilsson și David Wenngren, casa de discuri suedeză cuprinde o fuziune de stiluri neoclasice și electronice, incluzând artiști atât cunoscuți, cât și mai puțin cunoscuți, precum Anna Rose Carter, Mattia Vlad Morleo, Matt Stewart – Evans ș.a.

Prezentăm și un reprezentant:

Site

Bandcamp

? Moderna Records

Înființată în Montreal de către Evolene Luthi și Nick Hyatt, această casa de discuri se axează pe colaborarea exclusivă cu artiști clasici moderni, dar și artiști de muzică ambientală și electronică.

Pe durata celor cinci ani de la lansare oficială, Moderna Records a colaborat cu artiști cunoscuți în industria muzicii neoclassice și electronice, precum Tom Adams, Richard Luke și Mike Lazarev.

Site

Bandcamp

? Less Records

Înființată în Dusseldorf, Germania, de către Thomas Baumhoff, Kai Blankenberg, Tom Blankenberg și Lars Schmidt, casa de discuri aduce un suflu proaspăt muzicii moderniste, prin combinațiile de stil pe care artiștii lor le oferă publicului, așa cum ne este prezentată și în descrierea de pe site-ul oficial: ”Don’t expect monthly releases, don’t expect any specific genres. Expect heartfelt and handmade music.”

Why did we call it Less Records?

As Tom once said: „ I found out, I wasn´t interested in “more”.  It´s “less” I´m interested in.”

Printre artiștii cu care casa de discuri colaborează, îi puteți regăsi pe Tom Blankenberg, Subterfuge și Chogori.

Site

? Lady Blunt Records 

Înființată în Italia, Lady Blunt Records ne încântă spectrul auditiv cu nuanțe melancolice de pian, stări euforice eliberate de vibrații electro, adăugând la toate acestea notele palpitante ale instrumentelor simfonice, menite să ne transpună într-o lume fantastică, special concepută pentru a satisface stilurile diferite ale fiecărui ascultător în parte. 

Printre artiștii cu care casa de discuri colaborează se află și pianista Anna Yarbrough, artistă despre care am avut plăcerea de a scrie în anteriorul NeoclasicVești. 

Site

Bandcamp

? A strangely isolated place 

‘’Everyone is inspired by their own isolated place. ‘’ 

Fiecare artist își refugiază simțul creator într-o lume proprie, creată prin conexiunea cu muzica căruia îi dă viață. 

Dacă te afli printre acest gen de artiști, nu te grăbi să te simți neînțeles, deoarece ASIP au creat o casă de discuri specială pentru muzicienii ce aparțin genului tău. 

Site

? Erased Tapes 

Dacă printre artiștii neoclasici pe care obișnuiești să îi asculți se regăsesc pianiștii Olafur Arnalds, Nils Frahm sau Peter Broderick, atunci casa de discuri Erased Tapes nu îți este deloc necunoscută. 

Cu sediul în Londra, casa de discuri se axează pe lansarea exclusivă a muzicii ambientale, electronice de avangardă și experimentale. 

Site

Bandcamp

? Flaming Pines 

Ultima casă de discuri pe care o prezentăm în acest articol – Flaming Pines – este în căutarea artiștilor minimaliști, ambientali și electronici. 

Dacă stilul tău se regăsește în descrierea de mai sus, nu ezita să le trimiți un demo. 

Site

Bandcamp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *