NeoclasicVești#2- artiștii neoclasici în carantină

Situația actuală, la nivel global, fără îndoială a luat prin surprindere scenele artistice , lăsând fară contracte extrem de mulți artisti, atât independenți, cât și cei colaboratori cu diverse case de discuri.

În această liniște care a acoperit pământul, zeci de prestații live au înlocuit localurile și scenele autohtone, noi proiecte și colaborări online au luat viață, făcând ca timpul petrecut în izolare să nu fie perceput ca pe o corvoadă, ci mai degrabă ca pe o dezvoltare creativă, susținută de momente speciale în care artiștii ne-au deschis porțile caselor lor, lăsându-ne să ne bucurăm în continuare de atmosfera concertelor live.

?  Hania Rani

Frumoasa pianisă poloneză a susținut primul ei concert live în data de 23 aprilie, în colaborare cu asociația Arte Concert.

Pentru moment, nu a anunțat alte apariții live, însă urmăritorii ei îi pot asculta noul album, -Home- (click), pe platforma muzicală Bandcamp.

?  Mattia Morleo

Pianistul italian a dat și el startul concertelor live, începând cu data de 22 martie, concerte susținute ulterior săptămânal până în prezent.

Concertele se pot viziona pe pagina de facebook a artistului.

https://www.facebook.com/MattiaVladMorleoOfficial/

Tot în luna martie, Mattia a anunțat lansarea noului său album, – From that dirty glass-, în data de 15 mai a acestui an lansând prima piesă a albumului în colaborare cu celistul Mauro Paolo.

Momentan, piesa se poate asculta doar pe Spotify.

?  Alex Toader (Nocturn)

Pianistul bucureștean ne încantă atât auditiv cât și vizual pe profilui său de instagram, acolo unde postează frecvent cover-uri interpretate într-un stil personal, conectat la stările sufletești pe care a ales să le exprime prin intermediul pianului.

https://www.instagram.com/p/B-h_n_lJki5/

Pasiunea și talentul său nu se limitează numai în interpretarea unor compoziții cunoscute, ci se va reflecta și în albumul la care lucrează momentan.

În acest moment nu avem o dată stabilită a lansării noului său album, însă îi puteți urmări munca pe profilul personal de instagram, la @nocturnxo.

?  The Birds Companion

Pianistul Casey Van Wensem nu a susținut niciun concert live până în momentul prezent, însă le-a oferit fanilor o nouă compoziție , -Waiting at the top of your lungs-, piesă pe care o puteți asculta pe profilul Bandcamp al casei de discuri 1631 Recordings.

https://l.instagram.com/?u=https%3A%2F%2F1631recordings.bandcamp.com%2Falbum%2Fpiano-cloud-series-volume-five&e=ATMQdmvmkS1ECpqBWn7rmg7qme4WP3yqWK77o-Ts22P_dJNo8sSBm2Sia99wj_httztf70OHkqiTb6Tqaw&s=1

?  Bre Composer

Nici pianistul Alberto Bressan nu a susținut niciun concert live pe durata carantinei, însă a adus la schimb o nouă provocare.

-7 days challenge- constă în compunerea timp de 7 zile conscutive a unei noi piese neoclasice la pian.

https://www.instagram.com/p/B-XkODKKGsy/

Îi puteți asculta compozițiile pe profilul personal de instagram, la @bre_composer.

? Sophie Hutchings

Pianista de origine australiană și-a lansat noul album, -Scattered in the wind-, în data de 17 aprilie a acestui an, în colaborare cu casa de discuri Mercurykx.

Pentru cei interesați de procesul de creație prin care a trecut pianista de-a lungul compunerii acestui nou album, puteți citi interviul pe care aceasta l-a oferit site-ului Meet the artist în luna aprilie a acestui an.

? Duo Octo Cordae

În data de 31 martie a acestui an, violoniștii proiectului – Duo Octo Cordae-, Domenico Masiello și Eliana de Candia, au lansat un nou videoclip, reinterpretând piesa , -Le frasi allo speechio-, a compozitorului Frederico Longo.

De asemenea, îi puteți urmări pe profilul de instagram –@duo_octo_cordae , acolo unde susțin deseori prestații live.

? Sabrina Găitan

Direct din inima Transilovaniei, cu o voce surprinzător de puternică, dar și cu o căldură aparte în același timp, artista stabilită în Danemarca, ne inspră cu stilul ei predominant nordic , un amestec inspirat din stilurile jazz si blues , două dintre stilurile pe care chitarista le-a studiat de-a lungul anilor, stiluri reinterpretate într-un mod minimalist, specific culturii nordice de care se bucură de mai bine de 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *