Cum ți-ai defini stilul? Arată-ne cum desenai/pictai înainte și cum s-a schimbat acum, ca o ierarhizare a stilului
Mereu sunt în căutări de inspirație prin lucruri, stări de spirit, agitația orașelor. Încă nu consider că am un stil, lucrările mele presupun o compoziție de elemente în care încerc, prin diferite stări, să le armonizez. Primul contact cu arta, mai serios, a fost în liceu, unde am început să pictez icoane pentru o perioadă de timp. După terminarea liceului, m-am dus în cealaltă extremă, adică pictură laică sau artă contemporană.
Ce alte arte mai practici?
Experimentez foarte mult tot felul de tehnici, dar principalele sunt pictură murală, pictură de șevalet, colaje…
Dimensiune- 50/70 cm
Tehnica- Liner pe hârtie
Dimensiune – 50/70 cm
Tehnica- Liner pe hârtie
Dimensiune – 150/200 cm
Tehnica- Spray și acrylic
Cum ai învățat această îndeletnicire? Cum a început totul?
Exersând și fiind foarte perseverant. După absolvirea liceului, am făcut doi ani de restaurare, unde nu mi-am găsit locul, am renunțat și am dat iarăși admitere la artă murală.
Povestește-ne despre un proiect de suflet
Un proiect de suflet nu am, pentru că în toate proiectele în care am fost mi-am dat tot interesul să fie perfect, iar lucrurile perfecte nu ies dacă nu le faci din suflet.
Aș putea vorbi, în schimb, despre lucrarea realizată în cadrul festivalului de street art din Târgu Jiu, împreună cu Mihail Alin.
Sistemul medical este reprezentat de oameni care prin pasiune își doresc să-i ajute pe cei din jurul lor. Anul 2020, pentru acești salvatori, reprezintă o adevărată provocare. Întreg sistemul medical este pus la grea încercare, nu doar în România, ci în întreaga lume. Am ales ca prin tema festivalului („solidaritate”) să arătăm recunoștință față de cadrele medicale, iar prin lucrarea noastră să prezentăm pasiunea, munca, dar și dedicarea lor. Trandafirul, de-a lungul timpului, a căpătat tot felul de semnificații. În cazul de față, el reprezintă respectul și onoarea, valori pe care le regăsim în relația cadrului medical cu pacientul său. Titlul lucrării este „H O P E”, iar prin acesta dorim să subliniem sentimentul de încredere în rezolvarea favorabilă a problemelor medicale.
❐ Awareness ❐
❐ “Mai mult ca oricând, suntem cu toţii conştienţi de cât de dăunător este plasticul pentru natură. Oceane întregi sunt pline de plastic, ţări întregi sunt poluate cu acest material, devenit din ce în ce mai prezent în viaţa noastră. Ce nu se spune şi nu se ştie cu adevărat, este efectul plasticului asupra organismului uman. Problemele de mediu sunt deosebit de complexe, deoarece cauzele sunt interdependente, fapt ce necesită acţiuni la toate nivelurile. Noi, prin această lucrare, dorim să facem şi mai conştientă nevoia de stopare a poluării şi de curăţare a mediului înconjurător. Este primul pas în a face schimbări şi în a îndrepta lucrurile.
❐ Awareness II
Lucrarea realizată Împreună cu Mihail Alin și Ungureanu Andreea la Street Delivery Timișoara
Au fost îndrăgite picturile murale dintotdeauna sau doar în ultimii ani?
Am primit aproape mereu feedback-uri foarte bune și asta mă bucură mult, pentru că din ce în ce mai mulți oameni au deschidere spre așa ceva.
Spune-ne despre o pățanie amuzantă din timpul lucrărilor
În liceu dormeam mai mult în atelier, iar într-o noapte când dormeam, m-am trezit și nu am mai nimerit paharul cu apă, ci paharul cu roșu. Dimineață, când m-am trezit, nu înțelegeam ce am pățit.
Ai picturi murale pe zidurile atelierului tău, casei tale, casei părinților? Dacă da, arată-ne ?
Nu, încerc să evit să țin prea mult lucrările în atelier, iar cele care sunt acolo le întorc cu fața la perete. Pereții sunt albi, mă liniștesc.
Ne poți spune despre vopseaua de purificare a aerului? Care este experiența ta cu ea?
Din ce am auzit, deși nu m-am documentat foarte bine, am înțeles că atunci când vopseaua intră în contact cu ploaia, are loc un proces chimic, iar aceasta purifică aerul undeva la 30%.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Stați pe aproape