FOTOsapiens II – Moldoveanu Tudor Marian

FOTOsapiens II cedează locul unor noi întrebări, având acum și o parte de învățare, dar vom putea vizualiza și fotografii accidentale sau de la început, păstrând și clasicele: dintr-un moment de beatitudine sau nostalgie.

Fotografia cap-de-articol aparține Andei Lupuleț.

Contemplare și lectură plăcută, sper să vă aducem inspirație!

Dacă dorești și tu să fi publicat în această secțiune, așteptăm mail pe mezomorfro@gmail.com

3 întrebări

Ce ai învățat de-a lungul timpului despre acest domeniu?

Am aflat cât de faină poate fi fuziunea dintre vechi și nou. De curând, am dezvoltat o obsesie pentru
obiectivele de la SLR-uri. Am început de curând să folosesc obiectivul de la aparatul meu pe film, pe
DSLR, și mi se pare genial. Totodată, mi se pare tare cum oamenii, deși folosesc aparate noi,
tot caută look-ul de pe film.

Ce a marcat începutul pasiunii tale pentru fotografie?

Dorință de a avea o jucărie noua în colecție. Într-a șaptea, când făceam traziția de la jucării de copii, la jucării de oameni mari, am decis că vreau un DSLR. Nu știu de ce voiam unul, pur și simplu am vrut. A fost un impuls. Bine, mă gândesc că acest impuls vine din familie. Părinții mei nu sunt fotografi, dar mereu au ținut să aibă o cameră la ei, că să imortalizeze momentele importante.

Ce fel de categorie din fotografie apreciezi cel mai mult?

Mi-e foarte greu să specific doar o singură categorie. Dacă poza îmi transmite ceva, la nivel compozițional și emoțional, îmi place.
De obicei, mă atrage compoziția la o poza. Rar fac poze artistice, mi-e foarte greu, dar mi se pare fascinant când văd o chestie abstractă care poate spune o grămadă de lucruri. În principiu, fotgrafiile pe care le fac se bazează pe imortalizarea momentelor, fapt pe care o să îl vedeți și în cele ce urmează.

꧁♥?️♥꧂

Fotografia de la început de care am fost prima dată cel mai mândru:

Poza asta nu este dintre pozele de la începutul pasiunii mele pentru fotografie, în general. În schimb, este printre primele poze de la începutul pasiunii pentru fotografia pe film.
După multe cadre supra sau sub expuse, poza asta m-a făcut să zic ,,Da mă, hai că am înțeles cât de cât cum stau lucrurile”.

꧁♥?️♥꧂

 Fotografia dintr-un moment de beatitudine sau melancolie:

Mă alătur și eu clubului oamenilor care nu stiu dacă să încadreze poza la beatitudine sau melancolie. Se încadrează în ambele părți. Poza e făcută la Mont Serat, o mănăstire de pe lângă Barcelona. Sunt obsedat de Spania, așa că poza asta mereu mă teleportează înapoi în Barcelona.

꧁♥?️♥꧂

 Fotografia nebună și asumată sau fotografia accidentală:

Când editam poza asta, am zis ,,Ia să văd ce face acest buton”. Aerul ăsta cumva creepy al pozei mi s-a părut super tare, deși cei care m-au rugat să fac poze nu cred că au considerat la fel.

෴❤️෴

3 fotografii care îmi reflectă personalitatea și piese de ascultat

1.

Poza exemplifică partea ghetto a personalității mele. Deși ea a fost făcută la o petrecere de minimal house, piesa care mi se pare că o reprezintă e:

2.

Munțoman, ce să mai.

3.

Am zis pe final să pun încă o poza făcută pe film. Aș vrea să pot să explic de ce cred că poza asta mă reprezintă, dar sincer, nu știu. Pur și simplu doar o simt.

La final, am dori să afișăm o fotografie cu tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *