FOTOsapiens: Denisa Giuglea

FOTOsapiens pune accentul pe importanța sentimentelor și a însemnătății din spatele fotografiilor, pe partea umană. Aceasta este împărțită în trei secțiuni: trei întrebări pentru artist, trei poze pe o tematică dată și trei poze în care se expun poveștile capturării și se atribuie o coloană muzicală.

Fotografia cap-de-articol aparține Andei Lupuleț ❤️

Cel de-al doilea articol din această nouă rubrică ne gâdilă inspirația cu superbele poze ale Denisei Giuglea. Rezonez foarte tare cu imortalizarea ei a trecerii timpului și a stocării memoriilor în forma foto, asta fiind tema centrală din selecție.

1 . Ce trebuie să aibă o poză ca să fie reușită?

În abordarea mea personală, existența unui concept cu o însemnătate profundă în spatele unei fotografii reprezintă un element esențial, iar orice element folosit pentru evidențierea acelui concept contribuie la o fotografie reușită.

2 . Cu ce asociezi fotografiatul?

Asociez fotografiatul cu surprinderea universului meu interior într-un moment specific al vieții mele.

Conexiunea omului cu natura mă inspiră într-un mod firesc și readuc în fotografii elemente regăsite în natură cu scopul de a sugera trăirile pur omenești și latura vulnerabilă a omului, ceva ce în esență ne unește pe toți.

Pot spune că mă regăsesc în fiecare om întâlnit și mă văd adesea ca fiind un simplu călător în această lume, iar fotografiatul este un prilej de a surprinde evoluția ființei mele în raport cu ce se află în jurul meu.

3 . Ce accepțiune ai față de pozele alb negru?

Fotografia alb negru rămâne neatinsă de timp, în viziunea mea.

O asociez ca fiind o punte de legătură între trecut, prezent și viitor, cel mai bun exemplu fiind chiar arhiva fotografică a fiecăruia dintre noi, pozele vechi cu familiile noastre care ne transmit atât de multe multe povești care se regăsesc și acum în fiecare dintre noi.

Cât despre fotografiile realizate de mine, abordez acest stil atunci când îmi doresc să redau simplitatea momentului capturat, lăsând imaginea să vorbească de la sine.

෴❤️෴

1 . Poza cu cea mai mare încărcătură emoțională

Consider că această fotografie are cea mai mare încărcătură emoțională.

Conceptul din spatele ei este bazat pe sentimentul de dor față de lipsa unei persoane dragi din trecutul meu.

Am vrut să sugerez acest sentiment prin prezența siluetei în pat acoperită de cearceaf… ca o memorie distantă a cuiva care nu mai este prezent în viața ta.


2 . Poza melancolică

Această fotografie mă transpune înapoi în timp și resimt melancolia din spatele ei datorită circumstanțelor în care mă aflam atunci, alături de persoanele dragi mie, într-un loc pe care îl pot numi acasă… o fotografie care mă face să vreau să mă reîntorc în timp să retrăiesc acel moment, atât de special prin simplitatea sa.

3 . Poza dintr-un moment de beatitudine

Imaginea este intitulată “Sincronicitate” și redă conceptul de comuniune cu natura și acceptare a propriei ființe în raport cu tot ce se află în jurul nostru.

De fiecare dată când vizualizez această fotografie, îmi aduc aminte de liniștea interioară și fericirea sinceră pe care am simțit-o în momentul în care a fost realizată.

꧁♥?️♥꧂

3 poze de importanță deosebită pentru mine

Ce lăsăm în urmă noastră atunci când plecăm?

Povestea din spatele acestei fotografii este una tragică, bazată pe trecerea inevitabilă a timpului și dispariția definitivă a persoanelor din viața noastră.

Imaginea capturează povestea unui bărbat care a decis să plece definitiv, lăsând în urmă tot ce îi aparținea… obiectele vestimentare proprii, dar mai ales durerea resimțită de familie.

Prin această fotografie am vrut să sugerez reconectarea cu pământul, implicit cu esența noastră ca și ființe umane.

Pietrele folosite ca și elemente în imagine, au rolul de a induce o oarecare presiune emoțională pe care noi toți o resimțim în viața de zi cu zi datorită mediului exterior, dar și interior, prin gândurile pe care le avem.

Personal, văd reconectarea cu natura ca un prilej de a evada de la toată agitația care se produce în jurul nostru și mai ales în mințile noastre.

Asociez această fotografie cu sentimentul de eliberare pe care îl resimțim în momentul în care ne dăm frâu liber emoțiilor și găsim curajul de a ne explora propria ființă, indiferent de circumstanțele exterioare.

Noi oamenii, fiind atât de complecși, consider că în fiecare zi avem oportunitatea de a descoperi o nouă latură ascunsă, dincolo de aparențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *