FOTOsapiens: Alexandra Simiuc

FOTOsapiens pune accentul pe importanța sentimentelor și a însemnătății din spatele fotografiilor, pe partea umană. Aceasta este împărțită în trei secțiuni: trei întrebări pentru artist, trei poze pe o tematică dată și trei poze în care se expun poveștile capturării și se atribuie o coloană muzicală.

Fotografia cap-de-articol aparține Andei Lupuleț ❤️

FOTOsapiens-ul Alexandrei este încântător. Se parcurge ușor și rapid, dar fotografiile ne opresc din scroll și ne dau de gândit. După ce ne dau de gândit, ne lasă să citim și să aflăm despre ele, plusând la sentimentul pe care l-am avut la momentul contemplării.

3 întrebări

Ce trebuie să aibă o fotografie ca să fie reușită?

Pot spune că o fotografie este reușită dacă te face să rezonezi cu ea, și, totodată, cu ochiul și mintea, care împreună au realizat acea fotografie. Bineînțeles, există acele reguli de compoziție și estetică, care dictează ceea ce înseamnă “reușit” într-un procent destul de mare, dar cred că odată ce ești de acord cu viziunea fotografului, atunci cu siguranță fotografia aceea este reușită pentru tine, privitorul ei.

Cu ce asociezi fotografiatul?

O mare majoritate a fotografiilor mele sunt autoportrete, deci se înțelege că folosesc fotografiatul ca unealtă de autocunoaștere, dar bineînțeles că nu este doar atât. Îmi place, de asemenea, să fotografiez peisaje și în egală măsură oamenii, putând combina toate aceste preferințe, dacă se ivește ocazia, însă cred că este important să profiți de ceea ce este îți este extern ție și unde nu ai total controlul, să te înveți cu spontanul și neprevăzutul, rezultatul fiind un univers vizual foarte divers pentru tine și cei care îți privesc fotografiile la un moment dat.

Ce accepțiune ai față de pozele alb negru?

De cele mai multe ori, optez să-mi editez fotografiile alb negru din pur sentiment, e o preferință
personală care mă face să simt o mai mare profunzime a acelei fotografii, și, paradoxal, îmi oferă
o mai mare libertate și diversitate atunci când editez. Fotografia alb negru mă face să mă gândesc la perioada când doar acest tip de fotografie exista, iar o mare parte a istoriei nostre s-a putut păstra doar prin intermediul acesteia. Nu înțeleg de ce oamenii de astăzi o asociază cu ceva depresiv și anost, nereușind să vadă dincolo de lipsa de culoare, acesta fiind și challange-ul ei, majoritatea oamenilor fiind stimulați vizual doar de culoare. Bineînteles, sunt momente când simt că o fotografie arată mai bine având culoare, așa contribuind semnificativ la transmiterea ideii/sentimentului, de aceea nu ezit să o las și color.

꧁♥?️♥꧂

Fotografia cu cea mai mare încărcătură emoțională

Îmi este greu să aleg fotografia cu cea mai mare încărcătură emoțională, despre asta este vorba în majoritatea fotografiilor mele, dar am ales-o pe aceasta deoarece am fost foarte entuziasmată, întrucât mi-a ieșit cum voiam și este clar printre fotografiile cu cea mai mare încărcătură emoțională pentru mine.

꧁♥?️♥꧂

Fotografia melancolică

Nu am văzut încă marea, iar uneori mă gândesc la ce o să simt când acest lucru o să se întâmple, dar mai ales entuziasmul de a fi în tren spre ea.

꧁♥?️♥꧂

Fotografia dintr-un moment de beatitudine

Fotografia a fost realizată în prima sesiune foto de după bac, un apogeu al beatitudinii și ușurării, că mă pot întoarce la ceea ce contează cel mai mult pentru mine.

෴❤️෴

3 poze de o importanță deosebită și piese de ascultat

De multe ori ies cu aparatul afară, mergând fără o direcție anume, în căutarea unor cadre speciale. Consider că acest cadru se află în top.

෴❤️෴

E o fotografie simplă, dar îmi place mult starea cu luna-n spate, precum și faptul că afară era primăvară, iar eu eram bine cu mine.

෴❤️෴

Îmi place când ating o latură mai sumbră a lucrurilor, nu pesimistă, dar elementul întunecat are atracția lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *