FOTOinterpretatio: Anda, Crina, Tudor

FOTOinterpretatio este o provocare artistică ce adună trei fotografii și trei interpretări ale acestora.

Provoacă-ți și tu prietenii și trimite-ne articolul pe mezomorfro@gmail.com

Fotografia Crinei Parasca

Crina: Tower builder game – ediția cu mere


Anda: Privirea noastră nu poate cuprinde pe de-a-ntregul mișcarea lumii. E vorba de o mișcare continuă și nevăzută, de micile geometrii care se ascund în spatele tuturor lucrurilor. Procesul de uscare al unei frunze scoate la iveală complexa ei arhitectură, vasta rețea care îi dă formă și viață. Fotografia Crinei dezvăluie exactitatea unei căderi – momentul în care arunci un măr este și momentul în care traseul lui e construit. Punctul de aterizare, deși asta se poate vedea de abia la sfârșit, este cunoscut din prima clipă.


Tudi: Piesa care lipsește. Ai baza turnului, dar cauți mereu vârful. Poza surprinde momentul de dinaintea alipirii vârfului de bază. Ne lasă să decidem dacă alipirea a unificat sau dacă a dezbinat.

Fotografia Andei Lupuleț

Anda: O rază prăfuită prin toate furnica
Copacul drag mie, rămas singur în vârf de deal. Tocmai pentru că e singur, totul îi aparține. Crengile lui se extind la infinit. Lumina pătrunde printre ele. Fotonii se răsucesc. El iese din timp.


Crina: Împânzire


Tudi: Omul este umbra naturii, iar natura este umbra omului. Umbrele se întâlnesc, până la urmă, într-un vid comun.

Fotografia lui Tudor Moldoveanu

Tudi: Busola specială. Busola care îți arată alt drum decât cel cunoscut de toată lumea. Pentru omul nepotrivit, busola pare de fapt stricată sau necalibrată.


Anda: Busola cheamă după ea omul rătăcit. Omul rătăcit cheamă după el busola. Omul rătăcit se află în pădure. Pădurea există ca omul să se rătăcească și deci să fie rătăcit. Dacă omul nu se va afla niciodată în pădure, el nu se va rătăci și nu va avea nevoie de busolă.


Crina: Încă mă aflu în orașul în care încerc să descifrez străzile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *