Firm Foundations Romania: Împreună construim un viitor mai bun prin credință și educație

În satul Budila, situat la aproximativ 20 de minute de Brașov, un ONG umil își dorește să facă o diferență profundă în viețile copiilor acestei comunități. Pornind în aceasta călătorie cu viziunea de a educa și a șlefui caractere prin a împărtăși dragostea lui Dumnezeu si a încuraja copiii să se ancoreze în a-L cunoaște pe Isus, această organizație deschide calea pentru un viitor promițător. Prin cultivarea tinerelor minți din Budila, Firm Foundations Romania urmărește să creeze o generație care nu numai că prosperă, ci este complet echipată cu provocările vieții de zi cu zi.

Centrul Agape din Budila, locul in care FFR investește în copiii comunității din Budila

Educația ca fundație
În centrul eforturilor FFR se află un angajament puternic față de educație. Recunoscând că a deține cunoștințe, înseamnă a avea cheia pentru deblocarea oportunităților, i-a ajutat la stabilirea unor programe care asigură accesul fiecărui copil din program la o educație de calitate. Prin sponsori, meditații și mentorate, ei se străduiesc să reducă decalajul educațional și să le dea copiilor posibilitatea de a-și atinge potențialul maxim. FFR asigură programe educaționale pentru mai multe categorii de vârstă; Kids Club (copii cu vârste între 3 și 6 ani), After School Program (copii cu vârste între 7 și 14 ani) și Teen Program (acest program include copiii ajunși la liceu). Astfel, peste 200 de copii sunt, an de an, susținuți, încurajați și îndrăgiți atât de învățătoarele lor, cât și de voluntari, meditatori sau sponsori (care vin din România, America, Germania sau Canada) pentru că inimile lor sunt aliniate viziunii FFR; anume aceea de a oferi egalitate de șanse copiilor dintr-o comunitate defavorizată.

Cultivarea credinței și a valorilor
Pe lângă educație, FFR pune un mare accent pe cultivarea credinței și a valorilor. Ei cred că o bază spirituală puternică îi poate ghida pe copii spre o viață plină de scop și împlinire. Prin activități captivante, ateliere de lucru și programe de mentorat, ei îi inspiră pe copii să dezvolte o dragoste profundă pentru Dumnezeu și Isus. Fiecare sesiune începe cu o lecție biblică introductivă, structurată și livrată pe înțelesul vârstei căreia îi este adresată. Prin insuflarea unor valori precum compasiunea, empatia și integritatea, ei urmăresc să formeze tineri adulți funcționali și independenți în societate, dar și viitori lideri care vor avea un impact pozitiv asupra comunității lor.

Câțiva din băieții de la Kids Club după un meci de Basket

Impact și povești de succes
Impactul activității FFR în Budila este deja evident pentru toți cei care au pus măcar o cărămidă la această construcție. După ani de muncă și slujire a celor implicați, au apărut nenumărate povești de succes, care arată puterea transformatoare a educației și a credinței. Foștii elevi au continuat ciclul educațional, urmând un liceu sau o școală profesională, rupând astfel cercul vicios al generațiilor anterioare, care nu știu să scrie și să citească. Astfel și-au asigurat un loc de muncă promițător și au devenit avocați ai schimbărilor pozitive, FFR bazându-se pe ei, pentru a-i încuraja pe copiii mai mici să fie silitori la școală și, oricât de tentant ar fi, să nu renunțe la educație, în ciuda multelor obstacole pe care le întâmpină aproape zilnic. Mulți dintre acești copii minunați au rămas în Budila ori și-au propus să rămână în satul lor natal, mânați de dorința de a-și ridica comunitatea și de a investi în următoarele generații. Nu sunt mulți cei care vorbesc pozitiv despre străinătate, aceasta furându-le bucuria de a crește împreună cu parinții lor, care au plecat acolo în dorința de a le asigura copiilor lor un viitor mai bun. Cei mai mulți își doresc să muncească din greu pentru a-și permite să-și aducă părinții înapoi la Budila.

Privind în viitor
Pe măsură ce FFR continuă să crească, viziunea lor pentru copiii din Budila rămâne fermă. Ei aspiră să își extindă programele, să ajungă la mai mulți copii și să creeze un model durabil care să poată fi replicat în alte comunități. Investind în educație, hrănind credința și încurajând spiritul de dăruire, ei sădesc semințele pentru un viitor mai luminos. Dorința FFR rămâne însă aceeași: de a avea mai mulți români doritori să întindă o mână de ajutor copiilor din comunitățile rome, investind timp și resurse în niște copii care au potențial, au dorință, însă nu au uși deschise.

O altă grupă de copii din programul Kids Club, care își desfășoară lecția în aer liber

Concluzia este că în satul Budila FFR își dorește să aibă un impact profund asupra vieții copiilor, însă parte din aceasta poate fi oricine are o inimă pentru copiii în nevoie de mentori și călăuzire. Prin educație, credință și angajamentul, pe care îl iau în serios, ei formează o generație care nu numai că va prospera, dar va contribui și la îmbunătățirea comunității lor. Cu fiecare copil pe care îl formează, această organizație aduce speranță, inspirație și promisiunea unui viitor mai bun. Împreună își propun să construiască un loc sigur plin de dragoste, înțelegere și sprijin care va dăinui pentru generațiile viitoare.

Mai multe informații despre FFR, cât și detalii despre cum vă puteți implica găsiți AICILasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *